Готвачът на Путин Евгений Пригожин зарадва Украйна за Великден.Руска частна военна

...
Готвачът на Путин Евгений Пригожин зарадва Украйна за Великден.Руска частна военна
Коментари Харесай

Готвачът на Путин зарадва Украйна за Великден

" Готвачът на Путин "  Евгений Пригожин зарадва Украйна за Великден.

Руска частна военна компания " Вагнер " е върнала минимум 100 украински военнопленници на украинските сили по случай православния Великден, демонстрира видеоклип, публикуван през днешния ден от създателя на компанията.
-->
" Подгответе всички, нахранете ги и им дайте вода, прегледайте ранените ", споделя Пригожин в клипа, оповестен в " Телеграм " от пресслужбата му. После на фрагментите се вижда група украински пленници, на които се споделя, че ще бъдат върнати на украинските сили, с цел да отбележат православния Великден, показва Ройтерс, написа Българска телеграфна агенция.

" Надявам се, че няма да попаднете още веднъж в ръцете ни ", обръща се към тях въоръжен боец от " Вагнер ", преди да им бъде подредено да се качат в камион, като някои от тях товарят пакети с бутилки вода.

Над 100 мъже, някои от които куцат, а други са в носилки, носени от техни приятели, бяха показани да вървят в редица по кален път, до момента в който мъж, качен върху танк, държи бяло знаме.

Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий Ермак - заяви, че 130 украински военнопленници са освободени и са се върнали вкъщи при " огромна великденска замяна ". Не е ясно какъв брой руснаци са били освободени при нея.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР